Een uitgebreide of een kortstondige virtuele kennismaking met het Frans? Met de uitgebreide of korte cursus voor de basisschool kunt u uw leerlingen structureel of door middel van een ontdekuur of de Brede School kennis op een vrolijke, speelse en informele manier kennis laten maken met het Frans. 

Het vakantie Frans wordt toegepast en het Frans op de middelbare school is lang niet zo nieuw, moeilijk of eng meer. Als basisschooldocent of als betrokken ouder of vrijwilliger kunt u de zelflerende cursussen zelf begeleiden. Indien gewenst kan de cursus ook met een werkboek geleverd worden, maar de liedjes en filmpjes klassikaal meezingen en behandelen is minstens net zo leuk! 

Virtueel virtuoos Frans

Via hun eigen account treden leerlingen een hele nieuwe virtuele wereld binnen. In deze wereld maken ze op een speelse manier uitgebreid of minder uitgebreid kennis met de Franse taal en cultuur. Aan de hand van liedjes en filmpjes, spelletjes en quizjes wandelen ze door Frankrijk, komen daar leeftijdgenootjes tegen met wie ze leren praten en van wie ze over Frankrijk leren.

Activerend leren

De leerlingen gaan dankzij de opbouw van de cursus automatisch actief aan de slag met de Franse taal. De cursus biedt mogelijkheid om veel te zingen en te dansen tijdens het doorlopen van de cursus.              

Interactief en Summatief testen of toetsen

De leerlingen zijn continu op een actieve manier met de taal bezig. Om zelf een idee te krijgen wat ze echt al weten, zijn er interactieve tests of toetsen binnen de cursus. Deze tests of toetsen kunnen zo ingesteld worden dat ze meerdere keren gemaakt kunnen worden en dat het hoogste of het laatste cijfer telt. Na het afsluiten van de test of toets krijgt de leerling het cijfer, de juiste antwoorden en feedback te zien. Daarna kan de leerling de test of toets – indien gewenst – opnieuw maken.

Ondersteuning

De cursussen zijn dusdanig opgebouwd dat een leerling vanaf groep 6 de cursus zelfs helemaal zelfstandig zou kunnen doen. Het is echter leuker om de cursus met een groep te doen. Een docent van uw school of een ouder met interesse voor de Franse taal zou de cursus eenvoudig kunnen begeleiden. Wilt u toch liever ondersteuning vanuit Taaldolfijn, dan kan dat uiteraard. Een docent kan de les(sen) komen verzorgen en begeleiden. Indien de leerlingen zelfstandig werken, is het mogelijk gebruik te maken van virtuele ondersteuning door Taaldolfijn middels de ingebouwde chat en forum functie binnen de cursus. 

Licenties:

U kunt kiezen uit de volgende licenties. De prijzen zijn per stuk exclusief btw en gelden per schooljaar: 

Schoolaccount om hiermee klassikaal les te geven

 € 200,=
Leerlingen account  €   20,=

Schoolaccount in combinatie met leerlingenaccounts

(de prijzen van de leerlingen accounts zijn niet inclusief) 

€ 150,= 
Werkboek (indien gewenst)   €   20,= 
Virtuele ondersteuning     gratis

U kunt de cursus ter plaatste laten begeleiden door een docent van Taaldolfijn.

De kosten hiervoor bedragen € 50,= per uur (hierover wordt geen btw berekend). 

Voor meer informatie, neem contact met ons op!

Tel: 0186 - 652861 / 06-22614934

E-mail: info@taaldolfijn.nl

 

  

 

  

 

                                                 

                                                       

      

 

Beschikbare cursussen