Over Taaldolfijn

Moi, c'est...… Elvira van der Sluis 

Je suis..... Docent Frans en directeur van Taaldolfijn   

Waarom Taaldolfijn?

Omdat je bij Taaldolfijn het échte Frans leert spreken én verstaan! Vanaf dag één word je geconfronteerd met het échte Frans in het échte Franse tempo, een heuse onderdompeling; en dat werkt! Ik ben Franstalig. Ik heb les gegeven aan de bovenbouw van het HAVO en VWO, met groot plezier. Ik heb ook in het bedrijfsleven gewerkt en daar bleek hoe weinig Nederlanders er maar goed Frans spreken. Dankzij Taaldolfijn gaat daar nu verandering in komen! 

Frans voor iedereen

Ik wil dat mijn methode voor iedereen bereikbaar is. Dat is mogelijk omdat de conversatielessen plaats hebben via Skype. Mensen die algemeen Frans willen leren toegang krijgen tot de virtuele cursussen in de Taaldolfijn elektronische leeromgeving. Begeleiding bij de algemene cursussen kan: via Skype of via de chatfunctie en mail (om opdrachten te verzenden) binnen het elektronische systeem. Het is echter niet noodzakelijk! De cursussen zijn zo gemaakt dat je ze helemaal zelfstandig kan doen!

Mijn achtergrond

Ik heb lettres modernes ((Franse) letteren) gestudeerd aan de universiteit van Avignon in Zuid-Frankrijk. Huis, tuin en keukentaal ging me prima af, maar de eerste dag op de universiteit verstond ik vrijwel niks!  Ik was de enige buitenlandse en ik vroeg hulp aan een medestudente, die me gelukkig op sleeptouw nam. Engels praten was geen optie en eigenlijk is dat laatste tot op de dag van vandaag onveranderd in Frankrijk. Binnen drie maanden sprak ik vloeiend en accentloos Frans, verstond ik alles en iedereen en droomde ik zelfs in het Frans. Ik had een echte onderdompeling ondergaan.

Daarom de Dolfijn, sierlijk dompelt hij onder; en taal... is natuurlijk dolfijn!  

Modifié le: mercredi 8 mai 2019, 15:03