Cursussen voor iedereen

Wilt u Frans leren voor uw werk?

Klik op Zakelijk Frans

Wilt u Frans leren voor u zelf?

Klik op Particulieren

Bent u als Middelbare school of als basisschool geïnteresseerd in de virtuele lespakketten Frans van Taaldolfijn?

Klik op Scholen

                                                                       

Bent u geïnteresseerd in een training van TV5monde om alle ins en outs te leren kennen van het materiaal dat TV5monde ter beschikking stelt?

Stuur ons dan een mailtje op info@taaldolfijn.nl 

     

Al onze cursussen worden afgesloten met een certificaat. Het certificaat behaalt u:

- indien u alle onderdelen in de virtuele cursus doorlopen heeft (dit wordt virtueel bijgehouden grote ogen).

- indien u voor alle toetsten, tests, oefeningen en opdrachten een 6 of hoger heeft gescoord (ook dit wordt virtueel gecontroleerd goedkeurend).

                                                                                                                                                    

Algemeen

Natuurlijk weet iedereen dat er veel landen zijn waar Frans één van de officiële talen is, zoals Zwitserland, Canada, Marokko en dat er veel landen zijn waar Frans de tweede taal is, die door de bevolking vaak beter gesproken wordt dan het Engels door de Nederlanders. 

Het Frans is echter een hele wereld apart.

Ten eerste is het Frans nog steeds de taal van de

- diplomatie                                                                                

Ten tweede organiseert de Franstalige wereld zich, in bijvoorbeeld de

- Organisation Internationale de la Francophonie. Een organisatie waar alle Franstalige landen bij aangesloten zijn, maar ook veel niet Franstalige landen, zoals bijvoorbeeld Argentinië, Armenië, Zuid-Korea en de Verenigde Arabische Emiraten.

Een organisatie die niet alleen één van de grootste linguïstische zones in de wereld vertegenwoordigt, maar zichzelf ook neerzet als verdediger en vertegenwoordiger van de humanistische waarden, zoals die ooit ontstaan zijn in Frankrijk: Liberté, Égalité, Fraternité - Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap. De leden van de Organisation Internationale de la Francophonie vormen meer dan 1/3 deel van de lidstaten van Verenigde Naties en vertegenwoordigen 900 miljoen mensen, waarvan er 274 miljoen Franstalig zijn. Als u op de links klikt komt u op de site van deze organisatie, die u ook informatie in het Engels verschaft knipoog De Franse taal behoort samen met het Engels, Chinees, Arabisch, Russisch en het Spaans tot de zes officiële talen van de Verenigde Naties. Maar het is ook één van de twee werktalen van het VN-Secretariaat en andere VN-instellingen, zoals bijvoorbeeld het internationaal strafhof in den Haag. 

Reden genoeg dus om niet proberen Franstalige relaties over te halen om Engels met u te spreken. U maakt een onvergetelijke indruk als u zich in het Frans uit weet te drukken, u wordt namelijk per direct één van hun, noodzakelijk om zowel privé als zakelijk goede zaken te kunnen doen. 

Laatste wijziging: dinsdag, 28 november 2017, 12:02