Elvira van der Sluis Taaldolfijn Frans leren

Ik kan uiteraard van alles schrijven over mezelf. Maar het beste kunnen mijn leerlingen over mij vertellen. Voor alle informatie kan je ook naar onze marketing sites www.fransconversatie.nl en www.fransinfrankrijk.com. De volgende reviews geven een uitstekend beeld van wat je kan verwachten bij Taaldolfijn:

Standaard Cursus

Op vakantie in Frankrijk viel het mij op dat ik moeite had met het verstaan en spreken van het Frans, hoewel ik niveau B1 en B2 (DELF) heb behaald. Op zoek naar een oplossing kwam ik op de site van Taaldolfijn terecht. Nou blijkt: er is een groot verschil tussen het dagelijkse Frans onder Fransen ('langage familier') en het 'nette' Frans ('langage soutenu'). Waar je op reguliere cursussen vooral de 'langage soutenu' leert, geven de cursussen bij Taaldolfijn juist veel aandacht aan de 'langage familier' en de 'langage courant' (neutraal Frans).

Ik heb me aangemeld voor de cursus Conversatie met Skype-ondersteuning.

Dat houdt in: tien keer een conversatieles via Skype, en verder zelfstudie met een online cursus. Zowel de conversatieles als het online gedeelte worden op de wensen en behoeften van de cursist aangepast, wat ideaal is. De cursus is actueel: Frans zoals dat nú gesproken wordt. Tijdens de Skype-sessie praat je een uur Frans met je docent, Elvira. 

Deze tien weken hebben mijn spreek- en luistervaardigheid op een ontspannen manier naar een veel hoger niveau gebracht. De lessen zijn leuk, Elvira is een bevlogen, enthousiaste docente die onwaarschijnlijk goed Frans spreekt. Dit enthousiasme weet ze goed over te brengen door allerlei tips en suggesties te doen over dingen die met de Franse cultuur te maken hebben. 

Kortom, een enorme aanrader voor iedereen die het 'echte' Frans wil leren spreken en verstaan!

Lot Bekker

Zakelijke standaard cursus

Onderwerp: Congolees Frans

  1. Waarom heb je voor Taaldolfijn gekozen?

Omdat de lessen online waren en de cursus goed aangepast kon worden aan het niveau en de wensen van de zakelijke student. Dat was voor mij handig, omdat ik beter Frans wilde spreken i.v.m. mijn samenwerking met collega's in Congo. Het Frans dat in Congo gesproken wordt, wijkt behoorlijk af van het Frans in Frankrijk. Ik vond het belangrijk dat mijn Franse cursus over Congo ging, en niet over Frankrijk. Daarnaast was de prijs was ook nog eens een stuk gunstiger dan bij andere aanbieders.

  1. Waarom heb je de Franse taal nodig voor je werk?

Ik werk veel samen met collega's in Congo vanwege de projecten die we daar uitvoeren. De voertaal is daar Frans, dus ik moet veel documenten in het Frans lezen. Daarnaast moet ik ook zelf naar Congo reizen, en veel van onze partners daar spreken geen Engels. 

  1. Heeft Taaldolfijn je verwachtingen kunnen waar maken?

Door de wekelijkse lessen waarin we vooral veel Frans spraken, kon ik mijn Frans verbeteren en over de drempel heen stappen om Frans te spreken. Ik kon het op zich wel, maar durfde het niet omdat ik bang was om teveel fouten te maken of niet op woorden te komen. Daarnaast hielpen met name de online grammatica lessen om ook op de goede manier Frans te spreken. Verder heeft Taaldolfijn de lessen helemaal aangepast aan mijn wensen om Frans te spreken zoals ze dat in Congo doen. Ook spraken we in de Skypegesprekken veel over onderwerpen die mijn  werk te maken hadden, wat ook hielp om hier vervolgens weer met collega's over te kunnen praten. 

  1. Heb je vooruitgang geboekt?

Ja zeker! Dat merkte ik al tijdens de lessen, maar vooral toen ik 2 weken in Congo was en prima alles kon volgen in het Frans en ook zelf me goed kon redden in gesprekken. 

  1. Was er een goede balans in aanbod m.b.t. 1. Conversatie, 2. Uitspraak, 3. De filmpjes met oefeningen (verstaan, schrijven, lezen) over de onderwerpen die je nodig had voor werk 4. De vocabulaire en 5. De grammatica ?

Ja het was heel fijn dat al deze onderdelen aan bod kwamen. De online lesstof was afwisselend en werd ook aangepast aan mijn wensen. Daardoor was het ook leuk genoeg om elke week huiswerk te maken. 

 

Je vroeg nog om verbeterpunten of tips... Ik heb er even over nagedacht maar ik zou eigenlijk niet zo snel iets kunnen bedenken. Het was gewoon goed en ik heb er heel veel aan gehad! Dus ja... ik ben gewoon een heel tevreden klant 😊.

Nadine

Intensieve cursus

Ik was op zoek naar een spoedcursus Frans. De website van Taaldolfijn sprak me direct aan. Alles is duidelijk omschreven en ook alle prijzen staan duidelijk vermeld.

De gratis proefles vond ik erg belangrijk. Bij een spoedcursus zie je elkaar elke dag en dan moet er wel een klik zijn. Tijdens de proefles raadde Elvira me aan de intensieve cursus te gaan doen in plaats van de spoedcursus, omdat ik ook tijdens de cursus gewoon zou moeten werken. Ik zou dus niet al mijn tijd alleen maar aan Frans kunnen besteden. Ik was dus eigenlijk goedkoper uit.

Een intensieve cursus bestaat uit 8 weken lang 16 lessen per week. Buiten de lessen om studeer ik in de virtuele cursus van Taaldolfijn. Het fijne van een intensieve cursus vind ik dat ik ook buiten de lessen om mijn vragen kan stellen. Ik hoef dus niet te wachten tot ik weer les heb.

Elvira kan heel goed lesgeven en uitleggen. Zodra ik een vraag heb, deelt ze het scherm en schrijft ze met mijn vraag mee. Ze schrijft eigenlijk al de uitleg op terwijl ik mijn vraag nog aan het formuleren ben. Ze is snel, duidelijk en geduldig. Ik ben niet bang om fouten te maken of om vragen te stellen.

Ik moet vaak in Brussel zijn en na het afronden van de eerste intensieve cursus kon ik me al goed verstaanbaar maken. Ik heb zelf ook veel tijd in de virtuele leeromgeving van Taaldolfijn doorgebracht. Je kan daarin heel goed zelfstandig leren.

Inmiddels heb ik mijn tweede intensieve cursus afgerond. Het Frans spreken en verstaan gaat steeds beter. Ik ben nog niet klaar, want ik wil helemaal vloeiend Frans leren spreken. Voor mijn werk zouden de kennis en vaardigheden die ik tot nu toe heb opgedaan echter al ruim voldoende zijn.

Mocht ik iemand tegenkomen die ook de Franse taal wil leren, dan zou ik die persoon zeker aanbevelen om naar Taaldolfijn te gaan.

Fauzia

Laatste wijziging: woensdag, 15 maart 2023, 21:16