Virtuele cursussen - Frans in (virtueel) Frankrijk

Via de desktop, laptop, tablet of telefoon treedt u uw virtuele cursus binnen. Uw cursus zal uit één tot 10 chapitres (hoofdstukken) bestaan, al naar gelang welke cursus u volgt. De cursus bevat alles van een gewone leergang in boekvorm plus veel extra's die het interessanter maken. U wordt vanaf het eerste moment geconfronteerd met veel authentiek audiovisueel materiaal van het echte Franse leven, net zoals wanneer u echt in Frankrijk bent. Natuurlijk verstaat u in eerste instantie weinig of niks. Maar begrijpen is meer dan alleen een taal of woorden verstaan. Dankzij het beeldmateriaal zult u wel iets begrijpen en ook dit is net als in het echte leven. 

Aan de hand van opdrachten, oefeningen gaat u aan de slag met zo'n document. Uitleg van grammatica en woorden voorzien van audiobestanden voor de het (her)kennen van de uitspraak volgen ook, maar niet direct. 

                   

Activerend leren

Doordat u niet direct woordenlijsten, uitleg en transcripties bij de authentieke audiovisuele documenten of kortweg de filmpjes krijgt, maar slechts handvatten krijgt over hoe het filmpje te benaderen teneinde meer te begrijpen, worden twee dingen bereikt:

- een onderdompeling alsof u ineens in Frankrijk gedropt bent.

- u maakt u - bijna ongemerkt - technieken eigen om u te redden in een Franstalige situatie waarvoor u in principe veel te weinig kennis heeft om deze te begrijpen. 

Als u deze technieken op het filmpje heeft toegepast en zoveel mogelijk ideeën heeft opgedaan over de strekking van het filmpje, krijgt u andere activerende oefeningen, waarbij u al vanaf de eerste les gaat praten. Op het allerlaatst volgen vocabulaire en grammaticale uitleg waarna deze weer terugkomen in een volgend filmpje zodat u ze daar bij de oefeningen zelf kunt toepassen. 

            

Interactieve oefeningen, summatief toetsen en een werkboek

Laatste wijziging: donderdag, 25 oktober 2018, 15:35