Ervaringen Elvira van der Sluis

Moi, c'est.... - ik heet....

Elvira van der Sluis. 

Je suis.... - ik ben....

Professeure de français - docente Frans. Ik heb jarenlang Franse les gegeven in de bovenbouw van het havo en vwo; voor en na mijn onderwijsperiode ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Nu ben ik de trotse eigenaar van Taaldolfijn. Taaldolfijn biedt volledig virtuele cursussen Frans aan op alle niveaus voor iedereen: particulieren, scholieren, docenten, bedrijven, 50-plussers, francofielen..... De cursussen zijn gemaakt in het onderwijssysteem Moodle en de cursussen zijn opgebouwd uit audiovisueel lesmateriaal, waardoor u een complete onderdompeling in de Franse taal ondergaat. 

Immersion - Onderdompeling

Ik heb Franse Letteren gestudeerd aan de universiteit van Avignon in Zuid-Frankrijk. Na zes jaar Frans op het gymnasium kon ik me aardig redden in het Frans, deed ik via de ambassade toelatingsexamen voor de Franse universiteit waarvoor ik zonder problemen slaagde.  Op de voorlichtingsbijeenkomst op de universiteit verstond ik echter vrijwel niks...... Ik was de enige buitenlandse... Ik richtte me tot een medestudente en alles is goed gekomen. Binnen drie maanden sprak ik vloeiend en accentloos Frans, verstond ik alles en droomde ik zelfs in het Frans. Een echte onderdompeling dus, want internet stond nog in de kinderschoenen, e-mail, WhatsApp, een mobiele telefoon had ik allemaal niet tot mijn beschikking. En Engels praten.. dat doen ze tot op de dag vandaag weinig in Frankrijk.

Ferveur - Fascinatie

Dit principe van onderdompeling en het resultaat ervan is me altijd blijven fascineren. Natuurlijk was ik jong, had ik een talenknobbel en zat ik in een compleet Franse omgeving. Echter, onderzoek heeft uitgewezen dat alleen onderdompeling ervoor zorgt dat u een taal gaat beheersen. Onze kennis van het Engels is daar een goed voorbeeld van. We wonen in Nederland, we spreken Nederlands, maar van jongs af aan horen we Engelse liedjes op de radio, zien we Engelse en Amerikaanse films die ondertiteld zijn en waarbij we dus continu Engels horen. Al heel jong leren we Engels op de basisschool en onze I-pad/playstation kinderen weten van heel veel Engelse woorden uit hun spelletjes niet de Nederlandse vertaling terwijl ze wel de betekenis ervan weten. 

Immersion virtuelle - virtuele onderdompeling

Met Taaldolfijn heb ik allerlei virtuele Franse omgevingen gecreëerd met daarin doorlopende leerlijnen verwerkt zodat de cursist zich in Frankrijk waant en zich daar moet redden, maar wel alle nodige handvatten krijgt om zich te redden en om op een natuurlijke manier te leren. Al voor ik Taaldolfijn daadwerkelijk op heb gezet, heb ik contact opgenomen met de Franse TV zender en site TV5monde. TV5monde werd direct enthousiast van mijn project en heeft mij van het begin af aan gesteund. Zij zijn er net als ik van  overtuigd dat een virtuele omgeving de ideale manier is om Frans te leren. In juli 2017 heb ik het certificaat formatrice TV5monde behaald en ben ik bevoegd om trainingen te geven aan docenten Frans om hun lessen zo goed mogelijk te vullen met interactieve audiovisuele leermiddelen, waarvan alle door TV5monde beschikbaar gestelde audiovisuele documenten met bijbehorende oefeningen gratis toegankelijk zijn..

Taaldolfijn

Elvira van der Sluis

 Frans leren in Frankrijk vanaf uw luie stoel in Nederland of waar ook ter wereld!

Telefoon

06-22614934

E-mail

info@taaldolfijn.nl

Laatste wijziging: dinsdag, 23 oktober 2018, 16:34